Ensimmäinen kerta trimmauksessa

Ensimmäinen trimmauskerta saattaa olla jännittävä koiralle, mutta yleisemmin se jännittää enemmän omistajaa. Trimmaukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen, mutta koira olisi hyvä käyttää jo kotona kunnolla ulkona. Halutessasi voit tuoda herkkuja koiralle, mutta meillä on myös omia herkkuja koiralle, jos ei ole erityisruokavaliota tai allergioita. 

Kysymme aina tullessasi koiran perustiedot sekä toiveet trimmaukseen. Googlesta ja Instagramista löytyy "koirasi rotu trimmaus" haulla mallikuvia. Jos et tiedä, mitä toiveita sinulla on tai sinulla ei ole erityisiä toiveita voimme aina tehdä ensimmäisen trimmauksen trimmaajan parhaaksi katsomalla tavalla. Karva kasvaa takaisin, joten seuraavalla kerralla usein on helpompi kertoa oliko esimerkiksi korvat viimeksi miellyttävät vai kokeillaanko nyt erilaista mallia. 

Koneella ja saksilla leikattavissa trimmauksissa on vain mielikuvitus rajana (huomioiden koiran käyttäytyminen, varattu aika ja takkujen/turkin kunnon tilanne), mutta nypittäen trimmauksessa mennään turkin kasvuvaiheiden mukaan. Huomaathan, että koiran ei tarvitse olla rodunomaisesti trimmattu, jos et sitä itse toivo. Sinulla on täysi oikeus päättää oman koirasi turkin ulkomuodosta vapaasti, tietysti koiran hyvinvointi huomioiden. 

Jos sinulla on mielessäsi tietty malli tai toiveet, toivomme, että etsit netistä erilaisia kuvia trimmatuista koirista, jolloin voit näyttää esimerkin mistä pidät ja mistä et pidä. Voit myös laittaa toiveet ja kuvat etukäteen sähköpostilla. Huomaathan, että se mikä on lyhyt toiselle saattaa olla pitkä toisen mielestä. Siksi toivomme konkreettisia toiveita (turkin pituus senteissä), "lyhyt turkki" sijaan. Koneella trimmauksessa takut eivät välttämättä haittaa, mutta saksilla trimmauksen mahdollisuus arvioidaan aina tullessa. 

Joskus takkuja on niin paljon, että niiden selvittäminen ei ole mahdollista ja tällöin koneella trimmaus on ainoa vaihtoehto. Tietysti toivomme, että koira on aina takuton, mutta jos takkuja on jo päässyt syntymään niitä ei tarvitse hävetä. Olemme täällä sitä varten, että autamme turkinhoidon ongelmissa, joten mietitään yhdessä jatkoa varten suunnitelma takuttomaan turkkiin.